Unngå valutafellen - velg alltid lokal valuta i utlandet!

Du har kanskje stått i situasjonen selv. Du er på sydenferie og handleturen går til en lokal forretning for å kjøpe nye strandhåndklær. Med nyinnkjøpte håndklær under armen finner du veien til nærmeste minibank for å ta ut penger for å betale drosjeturen ned til stranda. I det du setter kredittkortet i betalingsterminalen eller minibanken, får du opp spørsmålet om du ønsker å betale i norske kroner eller i lokal valuta. Hva velger du? 

Vi ønsker å hjelpe deg å ta gode valg når du er på reise. Mange velger fortsatt å betale i norske kroner i utlandet, noe som gjør sydenferien unødvendig dyr. Betaler du i norske kroner er det de lokale brukerstedene som står for vekslingen, ofte til en høy og ugunstig kurs for deg som kunde. Ved å betale i lokal valuta, får du med ditt kredittkort best mulig vekslingskurs.

Slik velger du riktig

La oss si at du er i Spania og behøver å ta ut Euro.

1. Sett inn kortet i minibanken og tast PIN-kode
2. Velg ønsket uttaksbeløp
3. Ved spørsmål om å konvertere/veksle i NOK eller EUR. Velg alltid lokal valuta (EUR). Vi vet det er forvirrende når alt står på engelsk, men husk å alltid velge Decline convertion / Continue without convertion selv om knappen innimellom kan stå i rød.


Og du, husk at det er gratis å ta ut valuta i minibank når du bruker våre kredittkort i utlandet. I tillegg er alle uttak rentefrie i inntil 45 dager.Velger du å nedbetale ferien over flere måneder vil det påløpe renter.