Ikke nødvendigvis et økonomisk motiv

- Da dataangrepsforsikring dukket opp i markedet for noen år tilbake, handlet det meste om å sikre seg mot kriminelle som hadde et økonomisk motiv for å angripe virksomheten din. I fjor sommer, derimot, oppdaget vi et stort skifte innenfor såkalt cyberkriminalitet. Angrepene ble enda vanskeligere å stoppe enn tidligere, med et motiv som ikke utelukkende var økonomisk, forteller Trond Anders Fossum, Produktsjef Næring i Eika Forsikring.

Hvilke bransjer er utsatt

- Tidligere var det enklere å peke på hvilke selskaper og bransjer som var mest utsatt. Slik er det ikke lenger.
Det eneste som er sikkert, er at alle bedrifter som benytter seg av pc-er og/eller internett kan risikere å bli angrepet. 

Dette handler om å forsikre noe av det aller viktigste bedriften har, bedriftens data og datasystemer, forteller Trond Anders som anbefaler dette produktet til alle næringslivskunder.

Dataangrepsforsikring beskytter bedriften din

Dataangrepsforsikring skal sørge for å beskytte bedriften din med både gjenoppretting av data og erstatning ved avbrudd ved dataangrep. Produktet omfatter hendelser som ondsinnede angrep mot maskiner og systemer, menneskelige feil, tyveri av data samt skade forårsaket av malware og såkalt Denial of service hvor nettsider oversvømmes av trafikk. 

Ta kontakt med din lokale rådgiver for å høre mer om Dataangrepsforsikring.