Han bor i Oslo med kone og to små barn, og har lenge tenkt at han burde ta noen grep for å få en litt mer forutsigbar økonomi for seg og familien, men det har som for mange andre blitt med tanken. 

- Jeg har alltid funnet på en god unnskyldning for å ikke sette meg inn i mulighetene mine og komme i gang med sparing. Jeg er nok litt rotekopp når det kommer til penger, sier Thomas.  

I mange år har han overlatt økonomistyringen til kona.  

- Jeg har lempet alt det økonomiske ansvaret over på henne, rett og slett fordi det har vært enkelt. Nå ønsker jeg å ta min del av dette ansvaret, sier han.  

Samtidig har han et ønske om å bistå mer inn i den økonomiske planleggingen, og ikke minst legge en langsiktig plan, både for sparing til de to barna sine og sin egen pensjon.  

Løsningen ble et møte med en bankrådgiver.   

- Jeg syntes det hørtes litt skummelt ut med et slikt møte, men det var en veldig positiv opplevelse. Jeg fikk oversikt over hva jeg har til rådighet for å spare, og hvordan jeg burde fordele sparepengene i ulike fond. Jeg kunne faktisk også sette av mer penger enn jeg først trodde, forteller han fornøyd.  

- Måten det ble forklart for meg gjorde det veldig enkelt for meg å forstå det. Det var ikke så komplisert som jeg trodde. Jeg kom litt sent i gang, men nå har jeg en plan, og det gir meg en god trygghetsfølelse.